CKC & partners

Digital Art Lab

Het Digital Art Lab is onderdeel van CKC & partners in Zoetermeer. Het is zowel de innovatiemotor als de jongerentak van de culturele instelling. Er wordt gewerkt met de nieuwste technologieën op het gebied van 3D printen, filmmaken, lasersnijden, grafisch ontwerp en live performances.

Wing Creative heeft tot nu toe aan drie grote projecten gewerkt voor het Digital Art Lab: het creëren van een huisstijl, het bouwen van een website en het ontwikkelen van de Community, een inchecksysteem dat de papieren aanwezigheidslijsten overbodig maakt.

Een eigen identiteit

Vanuit de jongeren in het Lab werd aangegeven dat de bredere CKC-huisstijl niet goed aansloot bij het Lab en zelfs een te kinderlijk imago gaf. Tegelijkertijd speelde het probleem dat er door het ontbreken van een eigen website geen plek was om lopende en afgeronde projecten te presenteren.

Samen met de marketingafdeling van CKC & partners en de jongeren van het Lab ontwikkelde Wing Creative een nieuwe huisstijl en website voor het Lab. De combinatie van felle kleuren, oogverblindende patronen en duidelijke iconen zorgen voor een fris voelende stijl, die nog steeds goed aan blijft sluiten bij de huisstijl van CKC & partners.

De eigen identiteit van het Lab blijft een herkenbaar onderdeel van CKC & partners

Een eigen plek op het www

Een plek als het Digital Art Lab heeft sowieso een eigen website. Toch...? Ondanks de hypermoderne onderwerpen die binnen de vier muren van het Lab aan de orde kwamen, was de communicatie naar buiten beperkt tot een eenzame Facebook-pagina.

Om de grote verscheidenheid aan projecten binnen het Lab allemaal op te kunnen nemen, is de website vanaf het eerste moment ingericht op flexibiliteit en onderlinge verbondenheid. Blogberichten, projecten en agenda-items hangen allemaal samen.

Deze flexibiliteit is mogelijk dankzij Craft CMS, ons go-to content management systeem. Craft laat beheerders volledig vrij in de opbouw, invulling en volgorde van pagina's, of er nu eerst een filmpje of een lange lap tekst moet verschijnen.

Al deze mogelijkheden gaan niet ten koste aan het gebruiksgemak: Craft is met zelfs een minimale training al goed in de vingers te krijgen.

Join the Community

De laatste stap in de samenwerking met het Lab is de Community. Alle bezoekers van het Lab hebben nu een eigen pas gekregen, waarmee ze bij binnenkomst kunnen in- en uitchecken en waar ze hun materiaaltegoed op kunnen plaatsen.

Dankzij dit systeem konden de papieren intekenlijsten de deur uit. Bezoekers van het Lab kunnen zich nu weer bezighouden met hun skills verbeteren, in plaats van vermoeiende bureaucratie.

Niet alleen was Wing, samen met Studio Weyne, betrokken bij de ontwikkeling van het systeem, ook zijn we verantwoordelijk voor de communicatiecampagne om het systeem heen. Zo produceerden we, samen met Cio Motion Pictures, een absurd filmpje over hoe eenvoudig het is om in te checken en ontwierpen we posters waarop de gloednieuwe Lab-merchandise tentoongesteld werd.

Papieren lijsten vervangen door een eenvoudig en leuk inchecksysteem